Teflonové nádobí

S nepřilnavým (antiadhezním) povrchem se dnes už setkáte nejen u pánví, ale také u hrnců, kastrolů, pekáčů a nově také u nožů. Mezi nejčastěji zastoupené nepřilnavé povrchy patří teflon. Teflonové nádobí se v domácnostech zabydlelo před dlouhou dobou, ale vývoj se nezastavil. Dnes patří mezi nejkvalitnější teflonové povrchy např. Teflon Classic. Teflonové nádobí má řadu výhod za příznivou cenu. Je vhodné pro rychlou kuchyni a pro vaření s minimálním množstvím tuku a olejů. Teflonové nádobí má obvykle výbornou tepelnou vodivost, která je dána tím, že nádoby se vyrábějí povětšinou z hliníku. Při přípravě pokrmů a údržbě se na teflonové nádobí nesmí používat ostré předměty, drátěnky a hrubé saponáty, protože by mohlo dojít k poškození teflonového povrchu. S teflonovým nádobím si můžete být jisti, že se vám připravovaný pokrm jen tak nepřipálí.


/uploads/banners/varto/tefal.jpg
/uploads/banners/varto/tescoma.jpg