Indukční nádobí

Pokud plánujete pořízení indukčního sporáku nebo již některý vlastníte, potřebujete pro přípravu pokrmů indukční nádobí. Vaření na indukci je rychlejší, bezpečnější a také úspornější. Indukční nádobí nemusí být nikterak speciální, ale musí mít feromagnetické dno (železné dno, na kterém se přichytí magnet), které je potřebné pro zahřátí nádoby. Při vaření na indukci je třeba dbát základního pravidla - plotýnka indukčního sporáku musí být vždy menší nebo stejně velká jako dno používaného indukčního nádobí. V opačném případě indukční nádobí buď nefunguje vůbec nebo špatně. Čím více domácností si pořizuje indukční sporáky, tím více narůstá zájem o indukční nádobí a s ním roste i nabídka výrobců. Mezi nejznámější výrobce patří Tescoma, Banquet či Tefal.


/uploads/banners/varto/tefal.jpg
/uploads/banners/varto/tescoma.jpg